In english further down

Vi är tvillingsystrarna Lina och Sanna El Kott Helander som bor i Åre. Vi är elitbergslöpare och tävlar i bergs- och fjällöpning, men ibland också Adventure Racing och skidalpinism.

Utöver vårt idrottande jobbar vi även med content creatation till företag och destination och har skrivit barnböcker, kokböcker och utvecklar nya recept. Vi har gett ut tre kokböcker i serien ÄT FÄRG SPRING BERG. De finns att köpa i bokhandlar och online på adlibris och ginza med fler.

Vill du samarbeta och jobba med oss?

Vi snickrar ihop samarbeten utifrån förfrågan och är öppna för idéer och förslag att diskutera.
Se några av våra fotojobb där vi både varit modeller och fotografer nedan för destinationerna Pitztal och Ischgl i Österrike, samt Valdermarsvik i Östergland, Sverige, några jobb med Dometic, refurbly och Källa, samt matrelaterade jobb med WASA, Vitamix, Färsodlarna, Hushållningssällskapet, Anamma, Powerfruits, Mustly, Havredals med fler.

Instagram
Samarbeten på våra instagrams gällande produkter eller kampanjer eller liknande involverande mat gör vi oftast på vårt gemensamma konto @elkotts och för andra mer idrottsrelaterade eller livstilsjobb @sannaelkotthelander och @linaelkott.

Vi har skapat tre hashtags: Våra hashtags #ätfärgspringberg #eatgreenrunmean och #elkottwins

Nedan andra saker du kan anlita och kontakta oss för:

Jobb och samarbeten

  • Receptutveckling
  • Matstylist
  • Fotograf, mat, löpning och skidåkning
  • Live-cookalong
  • Guidening i fjällmiljö
  • Testning och feedback av produkter
  • Modelljobb, statister
  • Content till ditt företag
  • Löpcoachning

Receptutveckling
Matstylist
Vi jobbar ständigt med utveckling av menyer och recept. Med tre utgivna kokböcker tillsammans med Grenadine bokförlag med fokus på mycket näring och energi i bagaget är det just det vi vill förmedla i vårt receptskapande.

Maten vi äter ska alla kunna prestera på, vare sig det är på träning, tävling eller i en hektisk vardag. Alla våra recept innehåller noga utvalda livsmedel som täcker energibehovet, så som kolhydrater, proteiner, fett och vitaminer/mineraler.

Vi kan möta flera sorters önskemål och kommer gärna med förslag på upplägg och layouter eller skickar med recept och vägledning för lyckad matlagning med gott resultat! Vi kan även laga rätter utifrån andra recept för att skapa bilder eller skapa content till olika kampanjer, tidningar etcetera utifrån önskemål.

Fotograf
I vårt jobb som bergslöpare hamnar vi ofta högt uppe på berg eller fjäll med fantastiskta utsikter. Detta med en kamera i handen och två kreativa sinnen skapar fina foton. Vi fotar både mat, personliga löpbilder eller andra träningsbilder utomhus.
Är du eller ditt företag ute efter miljöbilder med berg, fjäll och vacker natur erbjuder vi olika sorters bilder eller videoklipp med minidrönare, gopro, Iphone och systemkamera.

Live Cook-Along

Vill du och dina vänner, eller ditt företag laga mat samtidigt tillsammans med oss? I ett zoom-möte på 1- 1,5 timme delar ni skärm med oss och vi gör en live cook along. Alla som är med får ett recept och inköpslista skickat till sin epost några dagar innan matlagningskvällen, så att alla är förberedda. Under kvällen vägleder vi hur man tillagar rätten.

Guidning i fjällen och bildmaterial

Vill du eller ditt företag bli guidade under en dag i fjällen kan vi hjälpa dig. Vi kör fjällöpning, vandring, längdåkningsturer och skidalpinism med lätt utrustning.

Testning och feedback utav produkter
Vi har under åren som elitlöpare varit delaktiga i många produktutvecklingar inom sport och kan ge bra feedback och testning med vår erfarenhet att var ”ute i fält”.

Modelljobb
Statister
Vi agerar gärna modeller till olika reklamer, jobb och events, och är bra på att snacka spontant och naturligt.

Content till ditt företag
Vi skapar kontent utefter förfrågan, bilder och texter med mat, löpning, rörelse utomhus och träning i fokus.

Exponering

Våra största kanaler är instagram, vår hemsida www.elkotts.com .

Våra följare är främst intresserade av träning utomhus, löpning och andra sporter. Många av dem är alltså sportintresserade och friluftsentusiaster. Samt god och vällagad mat som fångar ögat!

Vi äger och driver även en löpartävling i Åre som heter Åre Trail under höstarna, och där finns utrymme och möjligheter för företag som delar våra värderingar att synas och vara en del av.

**Har du/ni några tjänster eller jobb som ni tror skulle vara intressant med oss så hör mer än gärna av er till oss. **

Kontakta sanna.elkott@hotmail.com för intresse och dialog.

Photo credit: Alexis Berg, for Merrell

Who are we?

We are Swedish twins living in the mountain village Åre and trying the life as full-time elite athletes. We compete in mountain ultra running since we love to run and spend many hours in the outdoors and discover the world.

Read about our adventures and race reports here on the website. Get us as guides for a day or two in the mountains either on skiis or on foot. Or just be inspired by our colorful food that we share with you!

Do you want to work with us?

We also do content creation, photograps, videos, recipes and have also experience in running modelling. Don't hesitate to reach out and ask for a cooperation! See our previous jobs further down.

Sanna and Lina El Kott Helander

Contact: sanna.elkott@hotmail.com  @sannaelkotthelander

lina.elkott@hotmail.com  @linaelkott

@elkotts

MRSWS / Ian Corless